Breathwork en MD

Therapeutische Ademsessies en Psilocybine Microdosering: Het Pad naar Diepgaande Welzijn

 Het effect van een microdosering is subtiel en toch kan het net dat verschil maken. Om iets sneller uit je hoofd te komen. Iets meer de controle durven los te laten. Iets meer vertrouwen te voelen. Iets meer in overgave te zijn. En daardoor dieper op reis te gaan en meer in contact te komen met jezelf. 

De Voordelen van Ademsessies met Microdosering:

  1. Versterkt Bewustzijn: De combinatie van therapeutische ademsessies en microdosering kan het bewustzijn vergroten. Dit kan leiden tot diepgaand inzicht in jezelf, je gedachten en je emoties.

  2. Emotioneel Herstel: Therapeutische ademsessies in combinatie met microdosering kunnen helpen bij het verwerken van emotionele blokkades en het bevorderen van emotioneel herstel.

  3. Creativiteit en Focus: Microdosering van psilocybine wordt soms geassocieerd met verbeterde creativiteit en focus. Dit kan complementair zijn aan de effecten van bewuste ademhaling.

  4. Stressvermindering: Zowel ademhalingsoefeningen als microdosering kunnen bijdragen aan stressvermindering en het bevorderen van ontspanning.

  5. Persoonlijke Groei: De combinatie van deze praktijken kan persoonlijke groei en zelfontdekking bevorderen, waardoor je jezelf op een dieper niveau kunt begrijpen.

Hoe werkt Psilocybine?

Psilocybine is de actieve stof in heilige paddenstoelen en truffels. De chemische naam van psilocybine is O-fosforyl-4-hydroxy-N,N-dimethyltryptamine. Na inname van psilocybine transformeert je lichaam het snel in psilocine (4-hydroxy-N,N-dimethyltryptamine), een molecuul dat sterk lijkt op serotonine. Dit zorgt voor het eigenlijke psychedelische effect. Door het nabootsen van serotonine stimuleert het de 5-HT2A-receptor in de prefrontale cortex van je hersenen. Psilocybine enn psilocine stimuleren de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen. Deze kunnen helpen bij het aanpakken van aandoeningen zoals depressie, trauma en verslaving.

Is het veilig?

Over het algemeen wordt psilocybine veilig geacht om te gebruiken en is het niet verslavend. De therapeutische en fysieke effecten van psilocybine in grote en microdoseringen worden verder onderzocht. 

Mijn Werkwijze:

  1. Intakegesprek: We beginnen met een diepgaand intakegesprek waarin we jouw behoeften, doelen en medische geschiedenis bespreken. Dit helpt me een gepersonaliseerd programma voor je te ontwikkelen.

  2. Afgestemde Sessies: Elke therapeutische ademsessie wordt zorgvuldig afgestemd op jouw behoeften en doelen. We zullen samen ademhalingstechnieken beoefenen en de effecten van psilocybine microdosering verkennen.

  3. Veiligheid en Begeleiding: Je veiligheid en comfort staan voorop. Ik zorg voor een veilige en ondersteunende omgeving tijdens de sessies. Ik zal je ook begeleiden bij het gebruik van psilocybine microdosering volgens veilige praktijken.

  4. Reflectie en Ondersteuning: Na elke sessie zullen we reflecteren op je ervaringen en inzichten. Ik zal beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en je gedurende je reis te ondersteunen.

Het combineren van therapeutische ademsessies met psilocybine microdosering is een krachtige manier zijn om diepgaand welzijn en persoonlijke groei te bevorderen. Als dit klinkt als een pad dat je wilt verkennen, nodig ik je uit om contact met me op te nemen voor meer informatie en om te ontdekken hoe deze benadering jou kan helpen op jouw reis naar balans en vervulling.

 

Praktische informatie:

Een sessie duurt 2.5 a 3 uur. Kosten €140,-

Losse kleding is belangrijk.

Psilosybine mag in sommige gevallen niet 

gebruikt worden, hiervoor krijgt u een 

uitgebreide intake.